Informatie aanvragen

Bekker Psychologisch Advies

Psychologisch advies in de vorm van coaching: 

Psychologische coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen te helpen bij het verkrijgen van inzichten die daadwerkelijk tot ander gedrag gaan leiden, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag. 

Niet elke coach is een psycholoog en heeft een gedegen opleiding of werkt vanuit een sytematiek. Het is daarom belangrijk om u goed te informeren of u wel bij de juiste deskundige persoon bent. Een coach die tevens psycholoog is werkt vanuit een deskundige basis en is meestal aangesloten bij een beroepsvereniging bijv. het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Dit geldt wel voor mij. Ik ben geregistreerd arbeid en organisatiepsycholoog bij het Nederlands Instituut voor Psychologen NIP.

Om je echt verder te helpen maak ik gebruik van therapie- en begeleidingsmethodieken zoals ACT en krachtgericht coachen.

ACT leert je een milde houding aan te nemen ten opzichte van wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl krachtgericht coachen je helpt bij het focussen op idealen en kwaliteiten.  Toch zijn beide vormen niet ’zweverig’. De oefeningen uit de coaching zijn goed bruikbaar voor een ieder en  komen voort uit wetenschappelijke inzichten. 

Kies je er voor of je vanuit je werk als docent gecoacht wilt worden, dan klik je op de tab Docenten Coachingstraject.

 

Monique Bekker (1963) is sociaal en arbeid&organisatie-psycholoog, docent, onderwijstrainer en docentcoach. Zij coacht en begeleidt mensen die vastlopen in werk of prive omstandigheden, en helpt hen meer onbevangen in het hier en nu te staan. Hierbij hoort ook een meer zachtaardige relatie met jezelf creeren en je eigen pad te bewandelen. Waarden zijn hier in heel belangrijk. Zij heeft haar expertise opgebouwd door jarenlang te werken als docent(opleider), trainer en coach binnen het MBO, het HBO en het WO. Haar betrokkenheid bij mensen die het moeilijk hebben komt voort uit de tijd dat zij als verpleegkundige werkzaam was.  Zij heeft diverse boeken geschreven over het begeleiden van groepen en haar experise wordt ook ingezet binnen groepstherapie. Sinds 2010 werkt zij als zelfstandige vanuit haar bedrijf BOC-onderwijsadvies Meer informatie leest u in haar CV.

Zij is geregistreerd  registerpsycholoog Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP (zie registraties).

Visual CAPTCHA
Velden met een * zijn verplicht.